Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U prethodnom mjesecu decembru, Zaštitna radionica Fondacije „Zajednički put“ provela je niz aktivnosti u duhu novogodišnjih praznika, kako bi našim sugrađanima omogućila kupovinu prigodnih poklona za drage ljude po pristupačnim cijenama. Ove aktivnosti dio su novogodišnje kampanje Zaštitne radionice, koja će trajati sve do kraja januara 2016. godine.

Korisnici Zaštitne radionice, specijalno za ovu priliku, proizveli su raznovrsne unikatne i ručno rađene proizvode, kao što dekupaž kutije sa novogodišnjim motivima, različiti dekorativni novogodišnji predmeti, ikebane i slično. Isto tako, u decembru počela je promotivna kampanja nakita od fimo mase, kao i kampanja izrade portreta koje možete naručiti direktno u prostorijama Zaštitne radionice i online putem našeg profila.

Do sada, u okviru novogodišnje kampanje Zaštitne radionice,  organizovane su i  prodajne izložbe proizvoda Zaštitne radionice, organizovana podjela promotivnog materijala, a Zaštitna radionica učestvovala je i na sajmu „Novogodišnja bajka“.

 Sajam „Novogodišnja bajka“ organizovala je Gradska uprava Grada Prijedora,  u periodu od 26. do 31. decembra 2015. godine, na Malom trgu u Prijedoru. Na ovom sajmu različiti proizvođači rukotvorina i unikatnih proizvoda, imali su priliku da izlože svoje proizvode na više od dvadeset štandova, a na jednom od štandova svoje proizvode prezentovala je i Zaštitna radionica.

U prethodnom mjesecu, Zaštitna radionica je pokrenula i vlastitu proizvodnju unikatnih ramova, koje možete pronaći u Zaštitnoj radionici, gdje možete naručiti i ramove po želji. Vlastita proizvodnja pokrenuta je prije svega radi pružanja podrške mladim osobama sa invaliditetom, koji su na ovaj način došli do samozaposlenja. Sav ostvaren prihod biće usmjeren na nabavku repromaterijala za naredne cikluse proizvodnje i isplatu zarada korisnicima Zaštitne radionice.

Zaštitna radionica osnovana je u januaru 2015. godine, kroz projekat Inkluzivno preduzetništvo i uz podršku osnivača i donatora Fondacije „Zajednički put“, Semire Hoffmann. Osnovni cilj Zaštitne radionice je pružanje podrške zapošljavanju mladih ljudi, a posebno mladih sa invaliditetom, ali i drugih nezaposlenih ljudi sa ovoga područja. Zaštitna radionica trenutno broji 39 korisnika, koji su proizveli više od 2000 unikatnih i ručno rađenih proizvoda.

Prethodni mjesece proveli smo u prazničnoj atmosferi, provodeći aktivnosti putem kojih smo nastojali da Vam uljepšamo i upotpunimo  praznike. Ovim putem Vam čestitamo Novu godinu i želimo sve najljepše u 2016. Posjećujte i pratite nas i dalje, jer Vas u narednom periodu očekuje mnogo noviteta.