Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Informatička Akademija
 • O Fondaciji
 • Škola stranih jezika
 • Zaštitna radionica
 • Semira Hoffmann

"Škola liderstva" predstavlja tradicionalni projekat Fondacije „Zajednički Put“ u kojem učestvuju mladi različitih psiho-fizičkih osobina i koji žive u različitim društveno-socijalnim i ekonomskim uslovima. Korisnici projekta su: mladi talenti, mladi iz socijalno ugroženih porodica, mladi s invaliditetom, etničke manjine i mladi iz ruralnih sredina.

Osnovni cilj projekta je podstaći i osposobiti mlade ljude za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman kroz njihovu edukaciju i povezivanje sa adekvatnim prilikama za sticanje korisnih vještina i specifičnih znanja, bez obzira na poteškoće sa kojima se mladi susreću u okruženju.

Projekat „Škola liderstva“sastoji se iz četiri međusobno povezane programske komponente, i to: Komponenta I: Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje,Komponenta II: Inkluzivno preduzetništvo i samozapošljavanje, Komponenta III: Projektni menadžment i volonterizam mladih, i Komponenta IV: Aktivnosti promocije prava i sposobnosti osjetljivih kategorija mladih.

Kroz svaku od navedenih komponenti, korisnici ovog projekta - budući mladi lideri u različitim društvenim oblastima imaće priliku da pohađaju radionice i treninge s ciljem njihovog osposobljavanja za: samostalno upravljanje vlastitom karijerom - planiranjem obrazovnog i profesionalnog usavršavanja, pokretanje vlastitog biznisa, samozapošljavanje ili realizaciju društveno-odgovornih projekata i medijskih kampanja.

U subotu, 18. novembra 2017. godine u prostorijama Omladisnkog savjeta Prijedor, održana je prva radionica ovogodišnje Škole liderstva.   Trideset mladih lidera iz Prijedora, Novog Grada i Oštre Luke, imalo je priliku usvojiti nove vještine i znanja u okviru prve radionice komponente projekta „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“. 

Mladi lideri imali su priliku da od stručnih trenera usvoje znanja i vještine kako bi se što bolje pripremili za tržište rada. Nakon što su predstavili svoje dosadašnje karijerno iskustvo i kompetencije, na prvoj radionici, mladi lideri su se upoznali sa vještinama kako napisati kvalitetan CV, propratno i motivaciono pismo. Takođe, lideri su se na prvoj radionici upoznali i sa resursima koji su dostupni, za ostvarivanje njihovih karijernih ciljeva. Treneri su ih upoznali sa mogućnostima za stipendiranje u zemlji i inostranstvu, sa praksama i poslovnim prilikama u njihovoj zemlji i inostranstvu, te i ostalim mogućnostima, i dragocjenom iskustvu za njihovo što bolje profesionalno usavršavanje.

"Škola liderstva : V generacija mladih lidera“ predstavlja tradicionalni projekat koji se realizuje po peti put u kontinuitetu uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije Semire Hoffmann i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Po prvi put, ove godine je pokrovitelj i Opština Novi Grad. Osnovni cilj projekta je podstaći i osposobiti mlade ljude za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman kroz njihovu edukaciju i povezivanje sa adekvatnim prilikama za sticanje korisnih vještina i specifičnih znanja, bez obzira na poteškoće sa kojima se mladi susreću u okruženju.

Projekat „Škola liderstva“sastoji se iz četiri međusobno povezane programske komponente, i to:

 • Komponenta I: Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje,
 • Komponenta II: Inkluzivno preduzetništvo i samozapošljavanje,
 • Komponenta III: Projektni menadžment i volonterizam mladih, i
 • Komponenta IV: Aktivnosti promocije prava i sposobnosti osjetljivih kategorija mladih.

Radionicom „Inkluzivno preduzetništvo“, koja je održana u subotu 24.12.2016. u prostorijama prijedorskog Omladinskog savjeta, završena je Škola liderstva, IV generacija mladih lidera. Na ovoj radionici mladi lideri, imali su priliku da nauce kako da izrade dobar poslovni plan.

Lideri kroz timski rad, podijeljeni u grupe, imali su priliku napisati kompletan poslovni plan. Uz dobru poslovnu ideju naučili su kako da do detalja razrade „biznis“.