Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Stipendije & seminari & prakse

Fondacija "Zajednički put" u cilju informisanja korisnika svojih programa o raspoloživim mogućnostima za ostvarenje sopstvenih potencijala pokrenula je internet sekciju "Stipendije & seminari & prakse" na kojoj možete pronaći osnovne informacije o raspoloživim stipendijama za studiranje u zemlji i inostranstvu, mogućnostima za obavljanje stručnih ili društveno-odgovornih praksi, kao i informacije o mogućnostima neformalnog obazovanja (seminari, konferencije, studijske posjete i sl.).

S obzirom da je cilj ove internet sekcije da obezbjedi informacije o osnovnim stipendijskim i sličnim programima, našim posjetiocima sugerišemo da prilikom traženja specifičnih informacija koriste i specijalizovane internet stranice za traženje pojedinih vrsta informacija kao što su za:

Bitna je istaknuti da nijedna od navedenih internet stranica svojim posjetiocima ne nude informacije o svim raspoloživim mogućnostima i da pored ovih internet postoje i druge internet stranice koje vam mogu pomoći u informisanju na putu ostvarenja vaših potencijala! Želimo vam uspješne pretrage!

Nijedan početak nije lak, ma koliko se mi pripremali za njega! S poteškoćama se susrećemo ne nužno zbog loše spremnosti ili manjka kapaciteta i motivacije za novi start, već zbog iznenadnih promjena i stupanja u nešto drugačije što se možda nalazi i izvan naše zone komfora. Početak studija također spada u ovu kategoriju izazovnih početaka, pogotovo kada je riječ o početku studija u drugoj državi i na jeziku koji nam nije maternji.

Raspisan je konkurs za prijave za Stipendiju za nacionalnu geografiju. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta osim Kine. Imaćete pokrivene troškove puta, školarine i zdravstvenog osiguranja. 

Otvoren je drugi poziv za prijavu na stipendijski program „University of Klagenfurt Technology Scholarships 2019 (Master)“ Austrijske službe za razmjenu studenata (OeAD-GmbH) i Univerziteta u Klagenfurtu (Austrija) za oblast informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT).