Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Pozivaju se zainteresovani aplikanti da se prijave za Capstone Editing Textbook program grantova koji omogućava studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama.

OBLAST:

Pravo, političke nauke, ekonomija, fizika, matematika, hemija, druge društvene i prirodne nauke.

OPIS

U okviru programa, aplikantima se nudi mogućnost da pohađaju studije u bilo kojoj oblasti dostupnoj na američkim univerzitetima. Svake godine jedan student dobije grantove za pokrivanje troškova studiranja. Grantovi se dodjeljuju za akademsku 2018/2019. U okviru programa dodjeljuju se grantovi u iznosu od 3 000 dolara za pokrivanje troškova studiranja.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini obavještava da je otvoren konkurs za dodjelu Fulbright stipendija za osoblje za akademsku 2019/2020 godinu.

Ovaj program podrazumijeva finansijsku podršku  za sprovođenje akademskih istraživanja za diplomce u trajanju  od četiri mjeseca do devet mjeseci na američkim visokoškolskim ustanovama.

Harvard univerzitet objavljuje poziv za Nieman-Berkman program stipendiranja studentima koji namjeravaju da rade na određenom istraživanju ili projektu koji se odnosi na inovacije u novinarstvu. Budući stipendisti će imati priliku da upišu doktorske studije na bostonskom Harvard univerzitetu u Americi.

OBLAST:
novinarstvo, marketing

OPIS
Program je namjenjen svim studentima novinarstva koji su kreativni i koji žele da otkriju nova inovativna rješenja koja će doprinijeti razvoju novinarstva. U okviru programa, Univerzitet dodjeljuje stipendije koje pokrivaju sve troškove studiranja. Kandidati koji budu odabrani za stipendijski program će provesti dva puna semestra na predavanjima na Harvardu sa nekim od najvećih mislilaca na Univerzitetu, učestvovaće u Nieman događanjima i sarađivaće sa svojim kolegama.

USLOVI
Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani studenti koji moraju ispuniti određene kriterijume za pomenuti stipendijski program. Kandidati moraju raditi u oblasti novinarstva, u nekoj biznis kompaniji, odnosno u oblasti marketinga i mora ih odlikovati izaražen liderski potencijal.

NAČIN PRIJAVE
Prijave se podnose elektronskim putem, pri čemu je potrebno popuniti aplikacioni formular i kandidat mora naznačiti svoju namjeru da bude razmotren za Nieman-Berkman Klein program stipendiranja.

ROK ZA PRIJAVU
1. decembar 2017. godine.

Detaljnije informacije o programu mogu se naći na linku: Nieman fondacija.

Izvor: http://mladiinfo.me/doktorske-stipendije-u-oblasti-novinarstva-harvard-univerziteta/