Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Stipendije & seminari & prakse

Fondacija "Zajednički put" u cilju informisanja korisnika svojih programa o raspoloživim mogućnostima za ostvarenje sopstvenih potencijala pokrenula je internet sekciju "Stipendije & seminari & prakse" na kojoj možete pronaći osnovne informacije o raspoloživim stipendijama za studiranje u zemlji i inostranstvu, mogućnostima za obavljanje stručnih ili društveno-odgovornih praksi, kao i informacije o mogućnostima neformalnog obazovanja (seminari, konferencije, studijske posjete i sl.).

S obzirom da je cilj ove internet sekcije da obezbjedi informacije o osnovnim stipendijskim i sličnim programima, našim posjetiocima sugerišemo da prilikom traženja specifičnih informacija koriste i specijalizovane internet stranice za traženje pojedinih vrsta informacija kao što su za:

Bitna je istaknuti da nijedna od navedenih internet stranica svojim posjetiocima ne nude informacije o svim raspoloživim mogućnostima i da pored ovih internet postoje i druge internet stranice koje vam mogu pomoći u informisanju na putu ostvarenja vaših potencijala! Želimo vam uspješne pretrage!

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini, odnosno Vlada Japana, raspisala je konkurs za stipendiju za profesionalno usavršavanje predavača za 2017. godinu.

Stipendija nudi bh. državljanima koji su rođeni nakon 2. aprila 1982. godine i koji imaju najmanje pet godina predavačkog iskustva (do 1. aprila 2017.) u nekoj od institucija osnovne ili srednje škole ili druge škole za predavače u BiH, priliku za profesionalno obučavanje u periodu između oktobra 2017. i marta 2019. godine (ukupno 1.5 godinu).

Skolkovo institut za nauku i tehnologiju je istraživački univerzitet u Skolokovu u Rusiji, predgrađu Moskve. Osnovan 2011. u saradnji sa vladom Rusije, Skolkovo obučava nove generacije istraživača i lidera naprednim naučnim znanjima i usvajanju tehnoloških inovacija za rešavanje ključnih pitanja sa kojima se Rusija i svet susreću danas. Sa međunarodnim istraživanjima i modelima obrazovanja, univerzitet integriše stare ruske metode istraživanja sa inovacijama 21. veka.

The Ministry of Education and Science of the Russian Federation offers Government scholarships for international students. Scholarships are available for bachelor, masters, postgraduate and postgraduate medical studies (internship, clinical residency). Higher education overseas offers an opportunity for growth and development that only a few other experiences can provide so intensely.