Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Aktivnosti Udruženja žena „Dijamant“ iz Ljubije i posjete najmlađim Ljubijancima za Vaskrs nastavljene su i ove godine. Članice Udruženja, sada već tradicionalno, organizovale su darivanje najmlađih Ljubijanaca za Vaskrs. Prošle godine je manifestacija bila u duhu praznika, članice „Dijamanta“ su podijelile šarena jaja koja su spremile u svojim domovima i slatkiše za najmlađe, a ove godine su organizovale manifestaciju u takmičarskom duhu.

U Omladinskom centru Ljubija organizovana je prava mala Tucijada šarenim jajima, a mali Ljubijanci su se takmičili za nagrade koje su im spremile članice Udruženja.

Prva tri mjesta su osvojila vrijedne poklon pakete i titule najjačih.

-Došli smo na ideju da ove godine organizujemo Tucijadu, kako bismo se razlikovali od prošle godine i da dovedemo drugara Teletabisa, kako bi upotpunili ugođaj djeci i mislim da smo u tome uspjeli. Naravno, sve naše ideje, pa tako ni ova, ne bi bile realizovane bez podrške inicijatora osnivanja našeg udruženja i našeg jedinog donatora, Semire Hoffmann. Voljeli bismo da je danas sa nama ovdje, jer bi onda bile potpune – rekla je Ankica Dimač, članica udruženja “Dijamant”.

Domaćini iz Omladinskog Centra Ljubija nisu krili oduševljenje manifestacijom i zahvalili su se Udruženju Dijamant i gospođi Semiri Hoffmann na uloženom trudu u realizaciji Tucijade kojima su prisustvovali najmlađi stanovnici Donje i Gornje Ljubije.

-Divna manifestacija i divno je to što su zastupljena djeca svih nacija. Ovo je dan kada se razlike ne vide, svi su se isto radovali i isto takmičili a to je predivno za vidjeti. Njihovo uživanje, radost, sreću! Na tome smo posebno zahvalni ženama iz Dijamanta i gospođi Semiri Hoffmann – rekla je Sanela Avdić, izvršni direktor Omladinskog centra Ljubija.

Djecu je najviše oduševio Teletabis, koji im je već drugi put došao u posjetu, povodom iste manifestacije, jer je Tucijada bila organizovana i za katolički Uskrs.

Igrali su se sa njim, slikali i tucali jajima.

Kada bi Teletabis izgubio, tješili su ga, a kada bi pobijedio, radovali bi se s njim, iako je njihovo jaje bilo razbijeno.

Iz Udruženja žena „Dijamant“ poručuju da je ovo samo jedna u nizu njihovih aktivnosti i da imaju velike planove za budućnost.

Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez njihove članice, sugrađanke i velike humanitarke, gospođe Semire Hoffmann, koja je uz njih od samog početka i pruža im pomoć u svakom pogledu.