Zaštitna radionica Prijedor kao rezultat projekta „Inkluzivno preduzetništvo“ započela je rad 23. januara 2015. godine. Zaštitna radionica je osnovana prvenstveno u cilju podrške u samozapošljavanju mladih ljudi, sa posebnim akcentom na mlade sa invaliditetom, ali i ostalih, trenutno nezaposlenih lica sa područja grada Prijedora.

U Zaštitnoj radionici je do sada izloženo više od 3 000 unikatnih i rukotvorina. Prodajom njih, kroz Zaštitnu radionicu, izlagači su ostvarili promet od oko 9 000 KM od otvaranja do danas.

U januaru 2016. godine, pokrenuta je Vlastita proizvodnja zaštitne radionice koja okuplja pet djevojaka koje izrađuju unikatne ramove za fotografije i unikatni nakit i ona, pored 125 učenika iz JU Centar „Sunce“ predstavlja najznačajnijeg izlagača Zaštitne radionice.

Do sada je organizovano preko 20 prodajnih izložbi Zaštitne radionice, pored uzimanja učešća u svim manifestacijama koje su se organizovale u Prijedoru, a jedna od njih je juče ukrasila glavni gradski trg.

Izlagači i zaposleni u Zaštitnoj radionici su predstavljali svoju matičnu kuću za šarenim štandom, punim ručno rađenih unikata u vremenskom period od 10.00-21.00Č i u tom vremenskom periodu prijedorčani su se mogli upoznati sa radom Zaštitne radionice, kroz proizvode i razgovor sa izlagačima.

Sve informacije o Zaštitnoj radionici, možete dobiti na sljedećim linkovima: