Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U Školi stranih jezika Fondacije "Zajednički put" trenutno se odvija nastava na XII ciklusu. Kurseve stranih jezika pohađaju polaznici engleskog, njemačkog i italijanskog jezika na svim nivoima. Kao i u prethodnim ciklusima, nakon prvog mjeseca nastave na kursu, polaznici su odradili anonimne evaluacije o svom zadovoljstvu programom Škola stranih jezika.

Od samih početaka odvijanja nastave na kursevima stranih jezika, osoblje Fondacije "Zajednički put" redovno anketira polaznike o njihovom zadovoljstvu sa kursom. Ankete su ranijih godina rađene na listićima u učionicama, a u zadnja tri ciklusa uvedene su online ankete. Polaznici kurseva stranih jezika na svoj telefon dobiju link preko kojeg mogu da pristupe anketi. Ocjenama od 1 do 5 polaznici ocjenjuju sadržaj predavanja, kvalitet komunikacije sa predavačem, zalaganje, motivaciju i posvećenost predavača, brzinu i kvalitet usvajanja znanja, kvalitet komunikacije sa kolegama, kao i timom Fondacije "Zajednički put", korisnost informacija koje dobijaju itd. Ankete anonimne, polaznici upisuju samo nivo jezika kursa koji pohađaju i ime predavača, dok svoje ime ne upisuju. Na kraju ankete polaznici imaju mogućnost dodati svoje kritike ili pohvale, primjedbe, sugestije i sl.

Nakon prikupljenih ispunjenih anketa slijedi njihova analiza. "Ne krijemo svoje zadovoljstvo uvidom u rezultate anketiranja. Prethodni period je bio period prilagodbe za sve nas. Uveli smo online nastavu, a nastavili smo i sa nastavom u učionicama, poštujući sve preporučene mjere zaštite od virusa korona. Drago nam je da su polaznici nastavili predano pohađati nastavu, redovni su na časovima i pokazuju dobre rezultate na testovim, što implicira da je usvajanje znanja da dobrom nivou. Ukupna ocjena polaznika naših kurseva stranih jezika je 4,8. Drago nam je kada nas polaznici hvale, ali su nam od još većeg značaja sugestije koje dobijemo, na koji način još možemo unaprijediti  kvalitet nastave. Rastemo i razvijamo se u kontinuitetu, zajedno sa našim profesorima i polaznicima", ističu u Fondaciji.

Kursevi njemačkog jezika traju dva mjeseca, a engleskog i italijanskog tri mjeseca, svi po 50 školskih časova po nivou. U Školi stranih jezika za sedam dana počinje i novi upis polaznika na sve nivoe engleskog, njemačkog i italijanskog jezika.