Vladimir Zorić iz Prijedora, student je Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Nadu. Tridesetogodišnji Prijedorčanin već deset godina, aktivno je i u DJingu. Osim fakulteta, te hobija, koji je vremenom prerastao i u ozbiljan posao, kao i rekreativnog bavljenja rukometom i snowboard-om , Vladimir je pristalica i neformalnog obrazovanja.  Svoje slobodno vrijeme koristi učeći njemački jezik i to u Školi stranih jezika Fondacije “Zajednički put”.

Nema veselja i noćnog života, a da Prijedorčanin DJ Vladimir Zorić nije zadužen za dobru atmosferu, kako širom prijedorske regije, tako i izvan granica ove države. Vladimir je ljubitelj muzike od malih nogu, a već skoro deset godina, ovaj na početku hobi, Vladimiru je prerastao u jednu vrstu samozaposlenja. Ne komunicira Vladimir sa publikom samo u okruženju, već je svojim poslom boravio i  mnogim zemljama Evrope. DJ Zorić, kako ga njegova publika dugi niz godina poznaje, kaže da je za njegov poziv, prvo presudan talenat.

“DJ nije neko ko samo stoji pasivno za miksetom, i reda mikseve pjesama jednu za drugom. I u ovom poslu, treba mnogo ulagati u sebe i u svoje znanje, kao i u opremu. Jako je bitna komunikacija i ta energija sa publikom, i ako to traje, onda i poziv DJ-a takođe dugo traje”.

Zahvaljujući poslom sa kojim se bavi, Vladimir putuje mnogo. Poslom je boravio u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, Srbiji, Hrvatskoj. Shvatio je da nije dovoljno poznavati jedan strani jezik, već dva pa i više. Solidno se služi engleskim jezikom, a skoro dva mjeseca, aktivno uči i njemački jezik. Za njemački se odlučio, jer putuje mnogo u zemlje njemačkog govornog područja.

“Putujem mnogo, i shvatio sam da nije više dovoljno znati samo engleski jezik pri komunikaciji s ljudima u inostranstvu. U ovom poslu upoznajem mnoge ljude, i vjerujte mi prijateljstvo se gradi prilikom same komunikacije. A u komunikaciji, zaista je poželjno da čovjek zna više stranih jezika, pogotovo mlađi ljudi”.

Vladimir kaže, iz više razloga, odlučio se za Školu stranih jezika Fondacije “Zajednički put”.

“Iskreno, za Školu stranih jezika fondacije, odlučio sam se zbog povoljnosti, tačnije cijene samog kursa. Zadovoljan sam samom dinamikom kursa. Profesorica Ljiljana je zaista odlična u svom poslu. Uz još dodatnog učenja kod kuće, i na ubrzanom kursu, kojeg i sam pohađam, možemo naučiti mnogo”.

Najpoznatiji prijedorski DJ poručuje da prati i rad prijedorske Fondacije “Zajednički put”. Smatra da Prijedorčani trebaju biti ponosni, što imaju jednu takvu fondaciju, koja daje prilike mladim ljudima.

“Imao sam i ja priliku učestvovati u aktivnostima fondacije. Ove godine mi je bilo zadovoljstvo, što sam dobio priliku da se pojavim na Trećem sajmu mladih preduzetnika. Sam događaj je idealna prilika da mladi ljudi promovišu sebe i svoj rad”.

Vladimir Zorić kaže da će nastaviti i dalje sa učenjem njemačkog jezika. Ove godine uplivao je i u bračne vode. Poručuje da jezik isključivo uči zarad dodatnog  usavršavanja. U šali kaže, bez braka neće moći i u Školi stranih jezika, jer je i njegovoj supruzi u planu da od novebmarskog ciklusa usavršava njemački jezik. Resursi Fondacije “Zajednički put”, i dalje će biti na raspolaganju mladim ljudima, pogotovo onima, koji hrabro koračaju u zasnivanju najbitnijeg stuba društva- porodice!