Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Mario Komljenović iz Prijedora, po struci je elektotehničar. Osnovnu i srednju školu je završio u Prijedoru. Ima nekoliko hobija. Voli planinarenje, astrologiju isto, a najviše vremena posvećuje učeći strane jezike i to u Školi stranih jezika, Fondacije „Zajednički put“.

Prijedorčanin Mario Komljenović, među onim ljudima je, koji ne gube vrijeme u životu, već naprotiv, većinu vremena provodi u ličnom, kako životnom, tako i profesionalnom usavršavanju. Kako i sam kaže, shvatio je da je jako bitno izučavati, pa na kraju i znati što više stranih  jezika. Zahvaljući Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“, Mario ne samo da dobro poznaje jedan strani jezik, već savladava vještine i  znanja čak tri strana jezika i to njemačkog, francuskog i italijanskog jezika.

„Za Školu stranih jezika sam saznao slučajno. Šetajući gradom, primijetio sam plakat na kojem su bile informacije oko upisa u IV ciklus. Nakon pohađanja kursa u prvom navratu, položio sam francuski A1, u narednom francuski  A2, dok samu petom ciklusu položio nivo A2-2 njemačkog jezika. U ovom ciklusu idem na italijanski i francuski jezik. Zbog povoljnosti i kvaliteta, i dalje sam nastavio sa usavršavanje stranih jezika, upravo u ovoj školi“.

Mario je već dugo korisnik Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“. Njegovo putešestvije izučavanja stranih jezika, krenulo je od IV ciklusa, a svom usavršavanjuje ostao je vijeran i u VII ciklusu, koji je u toku. Uslovima je , kako kaže, prezadovoljan.

„Volim strane jezike, a ujedno me učeći i opuštaju. Uslovi su zaista za svaku pohvalu, a profesori su veoma posvećeni da nas nauče na najbolji mogući način. Nekome je možda teško učiti više jezika, meni lično nije. Svaki jezik je na svoj način poseban“.

Mario priznaje, učeći strane jezike, lakše osjeća i razumije kulturu  naroda. Ne postoji drugi način da kulturu potpuno doživite ako ne razumijete jezik koji u njoj vlada. Takođe, Mario poručuje, oni koji uče više jezika, lakše obavljaju i više poslova.

„Nama, korisnicima je mnogo lakše, kada imamo kvalitetne predavače, koji svaki momenat koriste, da nam na najbolji mogući način prenesu svoje znanje.Shvatio sam da su profesori jako kvalitetni mladi i ambiciozni ljudi. Veoma sam zadovoljan sa profesoricom Dajanom Vulin, kao i sa Orijenom Ostojićem, koji je čak radio i živio u Francuskoj, te nam i njegovo lično iskustvo pomaže da bolje shvatimo i naučimo jezik koji nam predaje“.

Kao dugogodišnji korisnik Škole stranih jezika, Mario kaže, ostvario je i mnoga za njega bitna prijateljstva. Preko Škole stranih jezika, upoznao se i sa radom i misijom same Fondacije „Zajednički put“.

„Nisam bio upoznat sa programima Fondacije, dok nisam ušao u priču učenja stranih jezika. Gledajući i ostale aktivnosti, shvatio sam da to što Fondacija „Zajednički put“  radi je zaista bitno za mlade ljude Prijedora i regije, pogotovo, jer nema mnogo sličnih mogućnosti u okruženju. Samo tako nastavite i želim vam sreću u vašim narednim koracima“.

Učenje ne mora da prestane kada završite školu, već naprotiv, tek počinje, poručuje Mario. I sam će nastaviti dalje obogaćivati svoj život učeći strane jezike.  Da li zbog hobija, ili zbog nekog drugog razloga, Mario poziva sve da postanu dio porodice Škole  stranih jezika. JER, kako i sam kaže, najbitniji su prvi koraci ka ostvarivanju vaših ciljeva!