Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

 

Da Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ i te kako nudi najkvalitetniju obuku, potvrđuju i zadovoljni korisnici same škole. Kvalitetno učenje, donosi i sumnju na pitanje da li se dovoljno zna. Korisnici Škole stranih jezika, svoje znanje potvrđuju na završnim ispitima, gdje dokazuju svoje zavidno znanje. Da su i te kako sigurni usvojenim znanjem, potvrđuju i oni koji usvojenim olako polažu i međunarodno priznate  ispite. U takvu vrstu avanture se uputila i Rada Pavić, nakon što je završila kompletan A1 nivo njemačkog jezika u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

Prijedorčanka Rada Pavić, nezaposlena je majka dva sina. Radin muž, već duže vrijeme radi u Austiji, a zarad budućih planova, Rada je odlučila usvajati vještine i znanja njemačkog jezika. Kako i sama kaže, pronaći najbolju adresu za učenje njemačkog jezika nije joj bilo teško. Po preporuci prijateljice, upisala je Školu stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

„Za Školu stranih jezika, imam samo riječi hvale. Ono što me je najviše privuklo, jeste ta cijena kursa, koja je prihvatljiva za većinu nas, pogotovo za nas nezaposlene. Jako sam zadovoljna samim predavanjima, jer nam na najlakši način profesori nastoje približiti njemački jezik, koji i nije tako lak za savladati.”

Nakon završenog A1 nivoa njemačkog jezika u Školi stranih jezika, Rada se odlučila i na korak dalje -  polaganja međunarodnog priznatog ispita. Ovlašteni ispitni centri u Bosni i Hercegovini su institucije koje imaju ovlaštenje za organizovanje međunarodnih ispita njemačkog jezika koje nude austrijski ÖSD  i njemački Goethe Institut, a oni se nalaze u Banjoj Luci i u Sarajevu. Kako bi na međunarodno priznat  ispit izašla što spremnija, Rada je jedno vrijeme išla i na pripreme uoči samog polaganja, koja tradicionalno nudi Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put”.

„Što se tiče polaganja ÖSD ispita nivoa A1, dodatno znanje i vještine sam usvajala od profesorice Biljane Simić, kod koje sam i išla na kurs njemačkog jezika. Biljana je kao vrhunski predavač, svoju posvećenost prema nama potvrdila i na samim tim prirpemama. Zahvaljujući tom dodatnom učenju, bila sam sigurna da ću pložiti na ispitu, što se na kraju i desilo“.

Rada nije jedina koju je profesorka  Biljana Simić pripremala  za polaganje  međunarodno priznatog ispita iz njemačkog jezika. Biljana, koja trenutno po drugi put uživa u najljepšoj životnoj ulozi priznaje, uspjesi njenih polaznika i izvan Škole stranih jezika, samo potvrđuje da svoj posao radi onako kako treba.

„Mi se u Školi stranih jezika zaista trudimo, da naši korisnici znanje usvoje na zavidnom nivou. Polaznici dolaze spremni i motivisani jer su oni izabrali školu, a ne škola njih, što nam je izuzetno drago. Jedna od njih je i Rada Pavić, koja je svojim izlaskom na ÖSD ispit, i položenim, potvrdila da mi kao predavači radimo onako kako treba. Kada pred sobom imate polaznike koji je gladni znanja, ne smijete sebi dozvoliti da posustanete i da im ne pružite ono što  od vas očekuju, a to je da iz naše Škole izađu sa zavidnim znanjem. Naše pripreme traju dvije sedmice, što je uz njihovo predznanje sa kursa sasvim dovoljno da na međunarodno priznate ispite izađu potpuno spremni“.

Radi Pavić je ÖSD certifikat dao samo vjetar u leđa da i dalje usvaja znanja i vještine njemačkog jezika. Put prema uspjehu  nastavila i dalje je  u Školi stranih jezika Fondacije. Kako i sama kaže, prave stvari ne treba mijenjati.

„Sada sam na nivou A 2/1, I nastaviću sa učenjem njemačkog jezika. Srećna sam što sam i u grupi nove profesorice Darije Prgonjić, koja nas je sve već na prvom času osvojila svojom pojavom, osmijehom, ali najprije sa zavidnim predavačkim sposobnostima. Kroz ovaj kurs, upoznajemo nove ljude a i stičemo nova poznanstva. Zaista bih i pohvalila rad svih ljudi koji su dio tima  Fondacije „Zajednički put” “.

Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ i dalje nastavlja sa svojom misijom, a to je omogućavanje kvalitetnog učenja stranih jezika uz prihvatljive troškove obuke,  kako bi naši korisnici kao i sama Rada, dobili mogućnost da ostvare svoje potencijale učenjem stranih jezika. 

Za nešto više od mjesec dana ponovo će biti upriličen upis za ubrzani kurs njemačkog jezika, gdje će  polaznici za samo 2 mjeseca i participaciju od 40KM imati mogućnost da usvoje nova znanja iz pomenutog jezika. Takođe, u toku su i prijave za pripremni kurs za polaganje ÖSD ispita na svim nivoima.