U decembru u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ sprovedena je mjesečna evaluacija u okviru koje se polaznici izjašnjavaju o kvalitetu kursa jezika koji pohađaju. Ankete koje popunjavaju su anonimne i svaka sugestija je rado prihvaćena. Ova praksa ostavlja polaznicima prostora da sami indirektno učestvuju u organizaciji kurseva jer su njihovi komentari od velikog značaja.

Mjesečna evaluacija podrazumijeva ocijenu različitih segmenata „Škole stranih jezika“, od sadržaja I zanimljivosti predavanja, kvaliteta interakcije do opšte ocjene predavača. Sa ponosom možemo konstatovati da ukupna ocijena za Školu stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ iznosi 4.70 od mogućih 5.00, a da su profesori i više nego opravdali očekivanja svojih polaznika govori informacija da su predavači dobili zavidnu ocjenu 4,90!

Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ zajedno sa svojim korisnicima ulazi u završni mjesec kurseva  i trenutno su u toku pripreme za završni ispit . Mnogo se radilo na tome da korisnici „Škole stranih jezika“ savladaju  gradivo po planu i programu, a njihovi iskusni i požrtvovani profesori ulažu velike napore da im u tome pomognu.

„Škola stranih jezika“ praktikuje jedan moderan način da pomogne svojim korisnicima i olakša im učenje željenog jezika, a to je Elektronska biblioteka, koja je u decembru obogaćena novim naslovima. Radi se o novelama na njemačkom i engleskom jeziku za sve nivoe koje ima „Škola stranih jezika“. Korisnici prepoznaju ogromnu prednost Elektronske biblioteke i ocjenjuju je kao veoma korisnu prilikom savladavanja prepreka u učenju stranog jezika" ističe Natalija Miletić, koordinator „Škole stranih jezika“.

Kako bi učenje jezika bilo i zabavno, Škola stranih jezika i za to ima rješenje, a to su kreativni časovi koji se praktikuju jednom mjesečno, u okviru kojih korisnici mogu iskazati svoju kreativnost, vježbati naučeno i zabaviti se. Svi ovi segmenti jednako doprinose jako visokim ocjenama Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ koja će od februara naredne godine u narednom, već VII ciklusu nastojati biti još bolja i inovativnija.

Škola stranih jezika je pokrenuta uz podršku Osnivača, predsjednice i najznačajnijeg donatora Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffman, s ciljem da se što većem broju mladih omogući učenje stranih jezika po pristupačnim cijenama, što će im pomoći u daljem karijernom razvoju: obrazovanju, usavršavanju, konkurisanju za stipendije, zapošljavanju i slično.