Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Jelena Babić iz Novog Grada, u porodičnom biznisu je nekoliko godina. Ova tridesetsedmogodišnja Novljanka, direktorka je tekstilne firme "Jelena-S" iz Novog Grada. Firma, čija je djelatnost proizvodnja biciklističke opreme i intimnog rublja, postoji od 2004. a ova Novljanka je uspješno vodi od 2015. godine. Jelena je pravi primjer, da se svakodnevno  ulaganje u sebe i svoje znanje i te kako isplati. Jelena je među rijetkim mladim ljudima, koji odolijevajući mnogobrojnim izazovima, i dalje stvaraju kapital i „bolje sutra“ na ovim prostorima. S obzirom na to, da isključivo radi samo sa italijanskim firmama, Jelena i dalje ulaže u svoje znanje, i korisnik je programa „Škola stranih jezika” Fondacije “Zajednički put”.

Jelena Babić, i pored mnogobrojnih poslovnih obaveza, uspješno se bavi i najljepšim poslom na svijetu-roditeljstvom. Jelena je razvedena i majka je jednog djeteta. Priznaje, da bi se lakše radilo i razumljivije komuniciralo sa ljudima, potrebno je svakodnevno ulaganje u sebe. Jelenina firma, izvozi robu i na italijansko tržište, te je često u situaciji da komunicira sa italijanskim partnerima. Iako se susretala sa italijanskim jezikom, odlučila se upisati na program “Škola stranih jezika” Fondacije "Zajednički put", sve  kako bi unaprijedila svoje znanje. Jelena je korisnik kursa italijanskog jezika.

"Iako sam se ranije susretala sa ovim jezikom, zbog posla kojeg obavljam, odlučila sam se i na korak da upišem kurs u Školi stranih jezika. Shvatila sam da poznavanje osnovnih stvari nije dovoljno, kako bih bila uspješnija u samom poslu. Završila sam A1 nivo, i svakako mi je mnogo toga jasnije, bolje komuniciram sa partnerima, isto tako mi je lakše raditi i sa papirologijom, a i s obzirom na to da u današnje vrijeme mnoge stvari obavljamo i putem interneta, mnogo bolje razumijem i mejlove, koje u 90% slučajeva dobijam na italijanskom jeziku".

Kako u Novom Gradu nije bilo slične škole, koja po povoljnim uslovima i cijenama nudi i izučavanje italijanskog jezika, Jelena se odlučla za potragu, te je po preporuci prijatelja saznala za sve  povoljnosti Škole stranih jezika Fondacije "Zajednički put".

"Uspješno sam savladala prvi nivo, odnosno A1 nivo izalijanskog jezika, i zaista mi je drago. I pored mnogih obaveza, nisu mi bila ni putovanja teška, kako bih najbolje savladala sve vještine i osnovno znanje iz ovog jezika. Jako sam zadovoljna sa samom Školom stranih jezika, posebno sam zadovoljna sa našom profesoricom Dajanom Vulin, koja je zaista stručnjak u svom poslu, i zna svoje znanje prenijeti i na nas. Ponosna sam i na kolege korisnike, u grupi su svi kvalitetni ljudi, koji na sličan način kao ja razmišljaju, i žele unaprijediti svoje znanje. Posebno nam dobro dođe i rad u malim grupama, gdje se profesorica zaista srdačno posveti svakom pojedinačno, i jednako nam svima prenosi svoje znanje".

S obzirom na to da je Jelena već u Školi stranih jezika cijeli prethodni ciklus, upoznala se i sa ostalim programima Fondacije "Zajednički put". Kao i većini korisnika, i Jeleni se dopala mogućnost, da bude izabrana za narednu generaciju projekta “Škola liderstva”.

"Nisam od onih osoba koje misle da svakodnevno ulaganje u svoje znanje nije potrebno. Dugo godina sam, da se tako izrazim, u biznisu, ali svaki dan ulažem mnogo resursa u svoje znanje. Sviđa mi se i program Škole liderstva, jer sam iz tog svijeta. Pretpostavljam da ako budem izabrana, imaću priliku naučiti i nove vještine tokom trajanja tog projekta. Naravno, ako mi vrijeme dozvoli, biću srećna da prođem i kroz takvo iskustvo. Mladima bih takođe poručila da ulažu u sebe, jer što više znaš, više si bogatiji. Takođe, znanje stranog jezika, nikako ne može biti višak, naprotiv, samo možete imati koristi od toga, pogotovo u pšoslovnom svijetu".

Jelena Babić će nastavati sa učenjem italijanskog jezika, naravno u timu najboljih. Od 11. septembra počinje  Vl ciklus Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.  Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ inspirisana je željom da sugrađanima u Prijedoru Novom Gradu omogući kvalitetno učenje stranih jezika, i to uz niske troškove obuke. Krenite i vi stopama Novljanke Jelene Babić,  i budite dio uspješnog tima! Prijave su do 9. septembra!

Detaljnije: Javni poziv za upis u VI ciklus programa „Škola stranih jezika“