Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Prijedorčanin Luka Grbić, prvi je razred prijedorske Ugostiteljsko-ekonomske škole. Talentovani šesnaestogodišnjak, dugi niz godina trenira košarku. Luka je već sedam godina u prijedorskom košarkaškom klubu „Spartak”, a ove godine ukazala mu se prilika da zaigra i u jednom od italijanskih košarkaških klubova. Čuvši da Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put”, u ponudi i ima italijaski jezik, Luka je bez razmišljanja upisao kurs, kako bi najkvalitetnije savladao vještine italijanskog jezika. 

  Talentovani Luka Grbić, velika je nada naše košarke. Zahvaljujući svom talentu, Luka je dobio priliku zaigrati u italijanskom gradu Trento. Do sada se, kako i sam kaže, nije susretao sa italijanskim jezikom. Za Školu stranih jezika Fondacije, čuo je od prijatelja. Luka kaže, sedam godina konstantno usavršava vještine omiljenog mu sporta, a kako bi u italijanski klub prešao u potpunosti spreman, odlučio je na vrijeme savladati i osnove italijanskog jezika.

 „Italijanski jezik je jako zanimljiv i lijep jezik. Zaista sam zadovoljan samim predavanjem i načinom na koji izučavamo i učimo italijanski jezik. Svima nam odgovara i to što radimo u manjim grupama, gdje i sam predavač ima priliku da nam svima po na osob objasni na najbolji mogući način. Profesorica Dajana je maksimalno posvećena da nam prenese znanje. Nama mladima, najviše u prilog ide i sama povoljnost ovog kursa”.

Luka kaže, osim košarke i škole, nema nekih dodatnih aktivnosti, te mu je slobodno vrijeme dodatna motivacija da nauči italijanski jezik. Mladim ljudima poručuje, da krenu njegovim stopama, i da što više rade na ličnom usavršavanju. 

„Kolegama, vršnjacima poručujem da ne gube vrijeme, već da to vrijeme koriste trenirajući neki od sportova, jer trud i rad se na kraju uvijek isplate. Isto tako smatram da je jako bitno znati neki od stranih jezika. U školi obično zapostavimo učenje stranog jezika, ali zato postoje ovakvi kursevi, na kojima možemo savladati vještine stranog jezika”.

Luka priznaje, u svijetu košarke ima nekoliko uzora. Mladi Prijedorčanin kaže, u njemu postoje i volja i želja da u košarci ostvari mnogo, a prilike već i sad ima. Sa radom Fondacije, ranije se nije susretao. Učeći italijanski jezik, informisao se i sa ostalim programima Fondacije „Zajednički put”.

„Drago mi je što u Prijedoru postoji jedna ovakva Fondacija, koja mladim ljudima daje šanse i prilike za napredovanje. Na oficijalnom sajtu same Fondacije, upoznao sam se sa njenim radom, a i sa činjenicom da su ciljna grupa Fondacije mladi, pogotovo sa invaliditetom, što mi je izuzetno drago.”

Šesnaestogodišnji Luka Grbić, u Italiju bi trebalo da otputuje krajem avgusta ove godine. Luka kaže, zahvaljujući Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put”, za nove pobjede u svijetu košarke, biće još spremniji. Prijedorska Fondacija „Zajednički put”, mladom košarkašu želi mnogo uspjeha i sreće, a jedan od ciljeva Fondacije, upravo je, ponuditi kako i Luki, tako i ostalim mladim ljudima mogućnosti za njihovo napredovanje, kako bi za nove pobjede bili što spremniji!