Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Bojana Petrović iz Prijedora, diplomirani je vaspitač predškolske djece. Zvanje je stekla 2011. godine na banjalučkom Filozofskom fakultetu. Tridesettrogodišnja Bojana, već pet godina jedna je od teta u prijedorskom Dječijem vrtiću Radost. Trenutno se ne bavi svojim poslovnim obavezama, jer je po drugi put u velikoj životnoj avanturi- u osmom mjesecu trudnoće. S obzirom na to da joj je trudnoća trenutno preuredila poslovne navike, i da joj fizički napor nije dozvoljen, Bojana ne gubi vrijeme, već prinovu dočekuje, učeći njemački jezik u programu Škole stranih jezika Fondacije Zajednički put. Podršku joj pružaju mnogi, a najveću podršku,  Bojani pruža  njena svekrva, Zorica Petrović. U pedesetšestoj godini, Zorica na zavidnom nivou usvaja znanja i vještine njemačkog jezika.

Bojana je već majka dvo-ipo godišnjeg dječaka. Bojana kaže, radost majčinstva traje zauvijek, te ne postoji ništa što bi je moglo omesti da uživa i tokom druge trudnoće. Iako je fizičku aktivnost svela na minimum, po riječima ove trudnice, to je ne spriječava da trenira mozak”, a ona to čini učeći njemački jezik.

Iako sam u trudnoći, to me ne spriječava da u slobodno vrijeme usvajam vještine njemačkom jezika. S obzirom na to da postoji mnogo komercijalnih škola koje nude učenje nekog od stranog jezika, ipak sam se odlučila za Školu stranih jezika Fondacije Zajednički put. Cijene kurseva su pristupačne. Dosta jezika može da se uči. Izabrala sam njemački jezik, kako bih obnovila svoje skromno znanje iz osnovne škole.

Jedina trudnica u Školi stranih jezika priznaje, podršku su joj dale sve kolege na kursu. Bojana u šali kaže,koleginice sa kursa koje nisu majke, učeći njemački jezik, takođe imaju priliku pobliže provjeriti kako je to biti u blaženom stanju. Zadovoljna je predavanjima i kvalitetom same nastave.

Kurs pohađam od početka. Upisala sam ubrzani kurs, kako bih sa diplomom dočekala svoju bebu. Zadovoljna sam predavanjima. Po mom mišljenju, valjalo bi da tokom predavanja ima više pisanja, ali pretpostavljam da sam koncept ubrzanog kursa teče na ovaj način. Mogućnost da pristupimo elektronskoj biblioteci nam svakako mnogo pomaže. Naša profesorka Novka Palalić je odličan predavač, uvijek je pozitivna, trudi se mnogo kako bi nam sve bilo jasnije. Čak se i na jednom od časova našalila da će beba propričati njemačkim jezikom.

Osim kolega, podršku u učenju njemačkog jezika, Bojani pruža i njena svekrva Zorica Petrović. S obzirom na to, da nije imala priliku učiti neki od stranih jezika, buduća baka na ovaj način usvaja znanje i  vještine ovog jezika. Zorica je pravi primjer, da godine ne predstavljaju problem prilikom učenja stranog jezika.

Svoje slobodno vrijeme sam posvetila svom prvom unuku. Zaista se radujem proširenju svoje porodice, a i ovo je jedan od načina da budem uz Bojanu. Tokom radnog života, bila sam trgovac. Sada sam zasluženo u penziji. Jednostavno ne želim da život prolazi i da ne činim korisne stvari. To što imam “više” godina,prilikom učenja mi ne predstavlja problem. Naravno, obje idemo zajedno na kurs, što nam je olakšica i tokom dodatnog rada a i učenja.

Bojana i Zorica, takođe imaju riječi hvale i za samu Fondaciju Zajednički put.

Zorica i ja dijelimo isto mišljenje. Samim upisom u Školu stranih jezika, uvidjele smo razne mogućnosti koje nudi sama Fondacija. I meni i njoj je drago, što jedna takva Fondacija, koja nudi raznorazne mogućnosti i šanse mladim ljudima, postoji u našem gradu.

Fondacija Zajednički put, osnovana je od strane Semire Hoffmann, predsjednice i najznačajnijeg donatora same Fondacije, a sve u cilju kako bi Fondacija mladim ljudima regije ponudila mnoge resurse zarad njihovog usavršavanja. Posebnu pažnju od Fondacije, takođe imaju i mladi bračni parovi, koji se hrabro odlučuju za zasnivanje onog najvažnijeg- zdrave porodice.