Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Vesna Maletić, po struci je učiteljica razredne nastave. Dvadesetosmoogodišnja Prijedorčanka, diplomirala je prije dvije godine, na banjalučkom Nezavisnom univerzitetu, Odsjek za učiteljski studij. Vesna je zaposlena u prijedorskoj Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, gdje svoje znanje prenosi mališanima od šeste do devete godine, u okviru produženog boravka, kojeg učenici pohađaju prije i nakon redovne nastave. Iako svoje znanje već prenosi najmlađima, Vesna je mišljenja da je tek na početku puta ličnog usavršavanja. Kako bi savladala vještine engleskog jezika, ova učiteljica, postala je ponovo“ učenik“ , polaznik V ciklusa Škole stranih jezika Fondacije „Zajednilki put“.

Iako je završila Ugostiteljsko-ekonomsku školu, Vesna je od malih nogu maštala da svoj radni vijek posveti djeci. Svoj san je ostvarila, završivši učiteljski fakultet. Vesna kaže, još kao studentkinja je shvatila da ljudi, pogotovo mladi, svakodnevno trebaju ulagati u svoje znanje. Nažalost, mnogi svoje usavršavanje završe već na prvoj stepenici, dok ova mlada učiteljica, osim što radno vrijeme provodi prenoseći najmlađima znanje, teži usavršavanju i kroz neformalno obrazovanje.

„Tokom školovanja učila sam engleski jezik, ali mislim da to nije dovoljno, da bi se usavršilo poznavanje jednog od stranih jezika. Za Školu stranih jezika i samu Fondaciju „ Zajednilki put“, čula sam od prijatelja. Kako bih više saznala o samom radu Fondacije, dodatno sam se informisala preko oficiijelnog sajta i društvenih mreža , te uvidjela mnoge mogućnosti koje nudi Fondacija“.

Mlada učiteljica, polaznik je A1 nivoa Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“. Vesna kaže, njeno prisustvo na kursu, nije samo usavršavanje vještina engleskog jezika, već će joj mnogo pomoći i za usvajanje vještina kao predavača, s obzirom da je sa radnim iskustvom na početku.

„Zaista sam zadovoljna sa povoljnostima koje nudi Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“. Profesorka Amina je zaista predana svom poslu, dok njene vještine predavača daju i meni mogućnost da usvojim ono najbolje u pedagoškom i predavačkom poslu. Neformalno obrazovanje se razlikuje od formalnog, a nama učiteljima, ovaj način rada samo može donijeti novo kvalitetno iskustvo, koje ćemo prenositi na najmlađe. Osim što usvajam te vještine, kvalitetnim predavanjem širim i znanje engleskog jezika“.

Vesna priznaje, sviđaju joj se i ostali projekti i programi Fondacije „Zajednički put“. Mladima regije poručuje da iskoriste mogućnost, što u blizini imaju jednu takvu Fondaciju.

„Svakako ću nastaviti sa usavršavanjem engleskog jezika. Ja kao prosvjetni radnik želim da usavršim svoje vještine, i nadam se da ću imati priliku prisustvovati i raznim seminarima, radionicama i predavanjima, koja se tiču moje branše, a za sve to su mi motivacija djeca i mladi ljudi. Potajno se nadam da ću slične prilike imati i zahvaljujući Fondaciji „Zajednički put“.

Među obrazovanim i samosvjesnim ljudima, koji svakodnevno usvajaju nove vještine i znanja je i Vesna Maletić. Prijedorčanka svojim primjerom pokazuje da postoje pokretači društva jednakih mogućnosti, što i jeste vizija Fondacije „Zajednički put“.