Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Fondacija„Zajednički put“ u okviru V ciklusa „Škole stranih jezika“ u saradnji sa Turističkom agencijom Vuković tradicionalno organizuje studijsko putovanje za svoje polaznike, kako bi im se omogućilo što potpunije učenje stranih jezika u realnim životnim situacijama uz druženje i zabavu.

Studijsko putovanje je planirano za 27.05.2017. i polaznicima „Škole stranih jezika“ su ponuđene dvije destinacije uz obezbjeđenog vodiča i to za Beč, glavni i najveći grad Austrije po cijeni od 60,00 KM, a druga je Klagenfurt po cijeni od 48,00KM.

Rok za prijave za studijsko putovanje je 1. maj 2017 godine

Broj mjesta je ograničen.Učešće u studiskom putovanju mogu uzeti korisnici programa FZPa u Prijedoru i Novom Gradu,kao i njihovi prijatelji i drugi zainteresovani sugrađani.

Beč je u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-istorijskim spomenicima iz doba Austro-Ugarske Monarhije,  te raznolikoj kulturnoj ponudi. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana te brojni spomenici uvršteni na listu svjetske kulturne baštine. U neposrednoj su blizini i Bečka državna opera (Wiener Staatsoper), ulica Kärntner Straße - najfrekventnija pješačka zona Austrije, poznati hoteli, kafane i slastičarnice, kao i znameniti Ring, odnosno ulica Ringstraße, koja kao prsten okružuje središte grada. Beč je sjedište nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda).

Klagenfurt je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Glavni trg u starom dijelu grada je nazvan Stari trg (Alter Platz). Oko njega postoje građevine u renesansnom stilu. Značajna je fontana Lindworm s prikazom zmaja koji je simbol grada.

Turizam se pretežno razvija na obližnjem jezeru Wörthersee koje je najtoplije od alpskih ledenjačkih jezera i na njemu se razvija rekreacijski turizam. Na njemu se nalazi najveća europska jezerska plaža. Posebna znamenitost je park Minimundus s umanjenim kopijama najvažnijih svjetskih građevina. Pokraj jezera se nalazi i dvorac Maria-Loretto. U okolici postoji još zanimljivih dvoraca.

Škola stranih jezika je pokrenuta uz podršku predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann,sa ciljem da se što većem broju prije svega maldih, omogući učenje stranih jezika po pristupačnim cijenama, što će im pomoći u daljem obrazovanju,usavršavanju,konkurisanju za stipendije i sl.