Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U četvrtak, 17.3.2017. u Školi stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ polaznici francuskog jezika su imali priliku da na kreativnom času primjene stečeno znanje razgovarajući sa mladom Francuskonjom, trenutno nastanjenom u Banjoj Luci.

U Školi stranih jezika praksa je da profesori često organizujiu kreativne časove, pa polaznici gledajući film, slušajući muziku, uz igru ili na neki drugi zanimljiv način uče jezik i testiraju stečeno znanje.

Ovoga puta, predavač francuskog jezika, Orijen Ostojić, je u goste na čas pozvao Samanthu Gonneau . Samantha je rođena u Francuskoj, ali je odrasla i živjela u Francuskoj Polineziji. U Francuskom gradu Poitiers studira francuski i strane jezike. Tamo je upoznala kolege iz Banja Luke, te je odlučila da svoj diplomski rad završi u Banjoj Luci na Filološkom fakultetu, gdje radi sa studentima francuskog jezika, a istovremeno piše knjigu „Program za učenje francuskog jezika za učenike i profesore“.

Predavač je organizovao da svi polaznici od A1 do B1 nivoa istovremeno budu prisutni, predstave se na francuskom jeziku i postave po neko pitanje Samanthi.

Da već posjeduju određeno znanje francuskog govori i činjenica da su svi uspjeli razumjeti mladu Francuskinju, a i uz pomoć svoga predavača su se zanimali za detalje mjesta odakle dolazi, načina života, kulture, klime i svega ostalog.

Čas je bio veoma interesantan, a Samantha kaže da je uživanje bilo obostrano: „Polaznici su mi se dopali, zabavni su i drago mi je da gaje ljubav prema francuskom jeziku i kulturi. Razmjenili smo iskustva o učenju stranih jezika jer i ja pohađam časove srpskog jezika. Prijedor je lijep grad i posjetiću vas ponovo. Dopada mi se mentalitet ljudi sa ovih prostora koji me podsjeća na moje rodno mjesto, Vendée.“

Na ovaj način polaznici Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ imali su priliku da se na trenutak približe Francuskoj, a istovremeno provjere svoje do sada stečeno znanje francuskog jezika. Ovakvi časovi su redovno zastupljeni na svim jezicima Škole stranih jezika, a kroz praksu se pokazalo da je to jedan od efektivnijih načina učenja jezika.