Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Dajana Balaban iz Novog Grada, po zanimanju je diplomirani novinar. U svojoj profesiji zaposlena je već četiri godine, u novogradskom radiju. Da je stručnjak u svom poslu, svjedoći i to da je u junu ove godine imenovana za vršioca dužnosti Javnog preduzeća „Radio Novi Grad“, a od septembra je zasluženo i direktorka ove medijske kuće. Ova dvadesetdevetogodišnja Novljanka, polaznica je i A2 nivoa njemačkog jezika, Škole stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

Iako je njemački jezik učila u toku svog formalnog obrazovanja, Dajana je mišljenja da joj to nije bilo dovoljno. Kako bi proširila vještine u poznavanju nekog od stranih jezika, što će joj, kako i sama kaže pomoći u obavljanju njenog zahtijevnog posla, a poučena iskustvima drugih zadovoljnih korisnika i mogućnošću da uči strani jezik i to po povoljnim uslovima u svome gradu, Dajana je upisala Školu stranih jezika Fondacije „Zajednički put“. Kako kaže, detaljnije informacije, saznala je putem internet stranice same Fondacije.

 „Škola stranih jezika Fondacije „Zajednički put“ zaista je povoljna. Naši ljudi su nekako skeptični po pitanju svega što je kod nas povoljno, ali sama sam se uvjerila da mi kao korisnici imamo čak i više nego polaznici dosta skupljih kurseva nekog od stranih jezika. Zadovoljna sam i samim predavačima koji nisu u svijetu standardnog predavanja, već mnogo truda ulažu u interaktivnu nastavu. Zanimljivi su i kreativni časovi, elektronska bibliotieka, sve to govori koliko Fondacija brine i ulaže u svoje korisnike. Ono što me je zaista fasciniralo, jeste da Fondacija nudi još mnogo toga svojih korisnicima. Zaista sam bila srećna, kada sam obaviještena da sam izabrana za ovogodišnju „Školu liderstva“.

 IV generacija mladih lidera može se pohvaliti jako kvalitetnim polaznicima. Među njima je i Dajana Balaban. Kako i sama kaže, iako je kratko vrijeme direktorka javnog preduzeća „Radio Novi Grad“, mišljenja je da steći liderske sposobnosti nije nimalo lako.

 „Zahvaljujući Fondaciji „Zajednički put“, dobili smo mogućnost unaprijediti svoje preduzetničke sposobnosti. Ja kao odgovorno lice, želim da maksimalno iskoristim šanse i mogućnosti koje mi se nude, i zaista sam presećna što nam to ova Fondacija nudi. Biti lider ne znači samo potpisati se na papir kao neko nadležno lice, već imati i dodatno znanje i vještine, a to nam vrhunski predavači, tokom radionica „Škole liderstva“, zaista i prenose. Uostalom, imamo šansu i provjeriti da li smo zaista sposobni i biti lideri“.

 A da je sposobna biti lider, Dajana je to već u jednu ruku potvrdila, jer je upravo njen tim zauzeo prvo mjesto u takmičenju, organizovanog u prezentaciji društveno-odgovornih projekata, IV generacije mladih lidera. Poručuje, sama ili kao timski igrač, boriće se i za gavnu nagradu ovogodišnje „Škole lidersta“, iz koje , kako će kako i sama kaže, ponijeti nove korisne vještine i znanja.

 Upravo je to i jedan od ciljeva Osnivača i predsjednice Fondacije „Zajednički put“Semire Hoffmann, ponuditi prilike našim mladim ljudima, u njihovom dodatnom usavršavanju.