I ove godine, Drugi sajam mladih preduzetnika daje priliku mladim preduzetnicima da predstave svoja preduzetnička dostignuća. Na Sajmu će se pojaviti 11 mladih preduzetnika, kao i četiri udruženja. Među učesnicima su:

Bojan Stakić iz Prijedora, po struci je građevinski tehničar. Bojan je nezaposlen, oženjen i otac jednog djeteta. Tridesetogodišnji Prijedorčanin, na Sajmu će se predstaviti dječijim šatorima, različitih boja i dezena, koji su prilagodljivi za sve dječije sobe. Za izradu šatora, Bojan koristi kvalitetne materijale od stoodstotnog pamuka, a proizvodnja šatora Bojanu trenutno donosi i najviše prihoda. Na ideju za ovaj vid proizvodnje, Bojan je došao, nakon što je kupio industrijski spravljen šator, koji nije bio zadovoljavajućeg kvaliteta. Sama kupovina, Bojana je podstakla da na tržite ponudi kvalitetne ručno rađene proizvode.

Danijela Damjanović prošlogodišnji je maturant smjera hemijski tehničar, prijedorske Medicinsko-tehnološke i građevinske škole. Ova dvatesetogodišnja djevojka iz Oštre Luke, vanrednim školovanjem obrazuje se i za medicinsku sestru-tehničara. Nije zaposlena. Danijela nekoliko godina izrađuje unikatan nakit, sa kojim će uzeti učešće na Drugom sajmu.

Daliborka Vučkovac iz Prijedora, po zanimanju je medicinska sestra-tehničar. Daliborka je zaposlena u privatnoj firmi. U slobodno vrijeme, već tri godine, izrađuje razne rukotvorine dekupaž tehnikom. Kao majci dvoje djece, ukrašavanje predmeta od drveta, Daliborki je dodatni izvor prihoda. Daliborka pridaje mnogo značaja da svaki rad bude maštovit i originalan, te se trudi da ne ponavlja radove ovom drevnom tehnikom. Svoje proizvode izlaže na mnogim sajmovima, a takođe će ih izložiti i na Drugom sajmu mladih preduzetnika.

Dejana Vujnović je diplomirani ekonomista preduzetničke ekonomije. Dejana je nezaposlena. Neumornom borbom Dejana je izdejstvovala mnoge pobjede i pogodnosti za osobe sa invaliditetom iz Prijedora. Dejana se u slobodno vrijeme bavi izradom nakita od fimo mase, a svoju kreativnost gaji od malih nogu. Zahvaljujući izradi nakita, učesnica je i brojnih gradskih manifestacija. Prošla je i obuku u izradi web stranica za osobe sa invaliditetom, koju je organizovala Fondacija „Zajednički put“.

Gordana Stupar iz Prijedora, apsolvent je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, smjer farmacija. Tokom studiranja i izučavanja predmeta na farmaciji, Gordana je spojila ugodno s korisnim. Ova tridesetdvogodišnja djevojka se bavi izradom prirodne kozmetike, koju će predstaviti na ovogodišnjem Sajmu. Za izradu kozmetike Gordana koristi isključivo prirodne sastojke, bez konzervansa. Sve je krenulo kao hobi, kada je Gordana za sebe i njoj bliske ljude pravila razne kremice, nakon čega je i nastala ideja da svoje proizvode predstavi i drugima. Pored kozmetike, Gordani je predmet interesovanja i dizajn, te je i sama osmislila logo za njene proizvode, koje će predstaviti na ovom Sajmu.

Olga Kysil Kunovac, porijeklom je iz Ukrajine. Olga je od malih nogu u ženskom rukometu, a on je i krivac njene selidbe u Prijedor. Jedno vrijeme profesionalno se bavila rukometom i u ŽRK "Mira". Olga je diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i trener rukometa. Majka je jednog djeteta i nezaposlena je. Olga se u slobodno vrijeme bavi pletenjem od novinskog papira. Sve je počelo iz hobija, a Olga danas plete različite vrste korpi, torbi, vazni, lampi i ostalih originalnih rukotvorina. U poslu joj pomaže i suprug. Olga na ovaj način recikliranim materijalom stvara prava unikatna djela.

Milena Mrđa iz Prijedora, završila je prijedorsku Gimnaziju. Već četiri godine izrađuje unikatan nakit. Svoje slobodno vrijeme Milena koristi u izradi nakita, koji je odraz njene ličnosti i kreativnosti. Ova dvadesetvogodišnja djevojka studira „Ruski i srpski jezik i književnost“, na Filološkom banjalučkom fakultetu. U svoje slobodno vrijeme volontira u prijedorskom Udruženju „Neven“. Milena je edukovana za rad sa mladima umanjenih intelektualnih sposobnosti, a vodila je i radionice u sklopu projekta „Različiti a jednki“.

Nina Banović iz Prijedora. U prethodne dvije godine, Nina je praktičnim usavršavanjem, izradu nakita dovela do savršenstva, te su i njeni ručni proizvodi pronašli mjesto u prodajnim kapacitetima Zaštitne radionice. Osim radionica kroz koje je naučila vještine za izradu nakita, Nina pohađa i Školu stranih jezika Fondacije „Zajednički put“.

Zdravko Grbić, po je struci diplomirani inženjer mašinstva.Već dvadeset godina, Zdravko u slobodno vijeme stvara unikatne ručne radove, tačnije suvenire i ostale ukrasne upotrebne predmete od drveta, sa kojim već godinama učestvuje na razmim gradskim izložbenim i prodajnim sajmovima. Osim rukotvorina od drveta, Zdravko izrađuje i sapune od najkvalitetnijih prirodnih sirovina. Zdravko Grbić je prošao trasicionalnu Školu liderstva Fondacije „Zajednički put“, gdje je dodatno usavršio svoje preduzetničke sposobnosti i vještine.

Fondacija "Zajednički put", na Sajmu mladih preduzetnika, predstaviće svoje programe namijenjene usavršavanju mladih, u različitim društvenim oblastima, a koji za cilj imaju unaprijeđenje ekonomske i društvene samostalnosti mladih. Ti programi su: „Zaštitna radionica“, „Škola stranih jezika“, „Informatička akademija“, „Škola liderstva“ i „Karijerno i psihološko savjetovanje mladih“. U okviru programa „Zaštitna radionica“ Fondacije, priliku da se predstave imaće:Snježana Bursać, Gordana Ivković i Nataša Vujanić.

  • Snježana Bursać iz Prijedora, dugi niz godina bavi se izradom dekoracija i suvenira, prvenstveno za uređenje doma. Snježanini radovi, koji su postali prepoznatljivi, većinom su namijenjeni odraslima, ćizrađuje ručno, većinom prirodnim materijalima;
  • Gordana Ivković se bavi izradom unikatnog nakita. Gordana je nezaposlena majka dvoje djece. Svoje vještine i znanja za izradu nakita, Gordana je usvajala samostalno, savladavajući osnove i napredne tehnike izrade, prateći savremene trendove, uz često osvrtanje i na klasičnu izradu nakita.
  • Nataša Vujanić, dugi niz godina čuva tradiciju potkozarskog kraja, izrađujući tradicionalne odjevne predmete od vune i vunice (kape, vunene čarape, i ostale odjevne predmete), koje će predstaviti na ovom Sajmu.

Javna ustanova „Centar Sunce“ . Osnovne djelatnosti Javne ustanove Centar Sunce su vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje djece i omladine sa lakom, umjerenom, teškom mentalnom retardacijom na području prijedorske regije. Učenici ove Javne ustanove u sklopu svoje praktične nastave izrađuju bravarske, krojačke proizvode, nakit te proizvode izrađene dekupaž tehnikom. Kupovinom njihovih proizvoda, koji će biti izloženi na Sajmu, podržavate njihovu praktičnu nastavu.

Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ iz Prijedora postoji od 1988. godine. Neven pruža pomoć i podršku djeci i odraslima sa umanjenim intelektualnim sposobnostima i njihovim roditeljima. Misija organizacije je poboljšanje kvaliteta života ove populacije. U okviru Udruženja „Neven“, postoji i Dnevno zbrinjavanje za djecu sa posebnim potrebama koje okuplja djecu i odrasle sa umanjenim intelektualnim sposobnostima svaki dan od 8 do 16 časova, sa ciljem njihovog osnaživanja, razvijanja funkcionalnih sposobnosti, socijalizacije i potpune socijalne inkluzije. U Dnevnom centru, njihovi korisnici u raznim  radionicama izrađuju unikatna djela, koja će se takođe naći na ovogodišnjem Sajmu.

Udruženje djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja ISKRA iz Novog Grada je neprofitna organizacija koja okuplja djecu sa posebnim potrebama i njihove roditelje. Osnovano je sa ciljem njihove integracije kroz radionice, edukaciju i jačanje njihovih kapaciteta kako bi se osposobili i uključili u život zajednice. Vizija Iskre je da njihova djeca budu u potpunosti integrisana u život zajednice i da uživaju sva prava koja im omogućuju kvalitetan život. Tokom edukativnih radionica, njihovi korisnici izrađuju unikatne rukotvorine, koje će predstaviti na Drugom sajmu mladih preduzetnika.

Sajam počinje 12. avgusta, u povodu Međunarodnog dana mladih, gdje će svečano otvaranje biti upriličeno u 9 časova i 30 minuta.

Dođite u što većem broju i podržite MLADOST!