Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

Dejana Vujnović, četrdesetogodišnji diplomirani ekonomista preduzetničke ekonomije, je jedan od dvanaest polaznika Obuke za iradu web stranica koju je organizovala Fondacija „Zajednički put“, za mlade sa invaliditetom, u martu i aprilu ove godine.

„Rođena sam u Prijedoru, tu sam završila osnovnu školu, gimnaziju, fakultet i živim i danas. Nakon studija sam bila vlasnica knjigovodstvenog servisa, koji sam zbog spleta nepovoljnih okolnosti, morala da zatvorim.

Vrlo sam aktivna u društvenom životu i nastojim podignuti svijest o osobama sa invaliditetom u Prijedoru.

Uz podršku Udruženja oboljelih od MS Prijedor, uspjela sam da izdejstvujem ulazne rampe u Narodnu biblioteku „Ćirilo i Metodije“ i u Pozorište Prijedor i jako sam ponosna na to. Još uvijek vodim borbu protiv arhitektonskih barijeri i moja pobjeda će biti u znaku izgradnje unutrašnjih rampi u Pozorištu Prijedor kako bih prvenstveno ja, pa onda sve osobe sa invaliditetom, mogle ravnopravno sa svima i bez problema gledati predstave.

Takođe, sa ponosom mogu da kažem da sam asistent koordinatora projekta “Personalna asistencija za osobe sa invaliditetom” koji već drugu godinu zaredom podržava grad Prijedor.

U slobodno vrijeme se bavim izradom nakita od fimo mase, a kreativnost sam ispoljila još od malih nogu. Sa svojim nakitom sam obišla cijelu Republiku Srpsku, zauzimajući učešće na raznim sajmovima kreativaca i rukotvorina. Najdraži su mi sajmovi I izložbe u Prijedoru, te me s toga možete vidjeti na Malom gradskom trgu u svim manifestacijama.

Zahvaljujući izradi nakita i mojim učešćima u svim gradskim manifestacijama, došla sam do Zaštitne radionice, u kojoj sam izlagač od samog početka, a tako I do Fondacije “Zajednički put”.

Ovu Obuku u izradi web stranica za osobe sa invaliditetom sam jedva dočekala.  Pozdravljam svaki vid ovakvih obuka za sve mlade ljude, a posebno za osobe sa invaliditetom kojima je uskraćena pažnja koju zaslužuju u Prijedoru.

Drago mi je što se ovakve priče pričaju u Prijedoru i što sam ja dio njih i najiskrenije se nadam da će ih u budućnosti biti mnogo više, a poznajući rad Fondacije “Zajednički put”, ne sumnjam u to.