Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

 

U prijedorskom Omladinskom savjetu 30.06.2018. godine, održana je I radionica u sklopu projekta „Škola liderstva: Šesta generacija mladih lidera“ u organizaciji Fondacije „Zajednički put“. Učesnici su tokom ove radionice, u okviru komponente "Projektni menadžment i volonterizam mladih", usvajali nova znanja na temu upravljanja projektnim ciklusom.

U okviru projekta „Škola liderstva-Šesta generacija mladih lidera“, korisnici su imali jednodnevnu radionicu , na temu upravljanja projektnim ciklusom u skladu sa metodologijom pisanja i standardizovanog upravljanja omladinskim projektima. Radionici, na kojoj je svoje znanje prenosila istaknuti stručnjak Dragana Radanović, koja je u prethodnim godinama održala desetine sličnih radionica, prisustvovalo je preko petnaest budućih mladih lidera sa područja Prijedora, Novog Grada i Mrkonjić Grada. Cilj obuke je osposobiti mlade ljude da samostalno rade na razvoju projektnih prijedloga koje mogu kandidovati za finansiranje od strane domaćih institucija i međunarodnih donatora.

Tokom radionice, mladi lideri imali su priliku da nauče kako doći do projektne ideje, kako efektno definisati opšte i specifične ciljeve projekta, te kako identifikovati i obezbjediti podršku važnih partnera u realizaciji budućeg projekta. Mladi lideri su imali i pregršt ideja projektnih planova, sa kojima će nastaviti obuku na narednoj radionici.

Podijeljeni u 4 grupe, mladi lideri su počeli sa stvaranjem projektnih prijedloga, uz stručnu pomoć njihovog trenera. Kao domaći zadatak, dobili su i da dorade svoje prijedloge projekata, usvojenim znanjem, koje će na narednoj radionici i prezentovati. 

Naredna radionica, biće održana održana u nedjelju, 01.06.2018. kada će korisnici Šeste generacije programa „Škola liderstva“ imati priliku da dodatno usavrše vještine pisanja društveno- odgovornog projektnog prijedloga.

"Škola liderstva" predstavlja tradicionalni projekat Fondacije „Zajednički Put“ u kojem učestvuju mladi različitih psiho-fizičkih osobina i koji žive u različitim društveno-socijalnim i ekonomskim uslovima. Ove godine se realizuje uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske, grada Prijedor i opštine Novi Grad.