Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U nedelju, 17. juna 2018. godine u prostorijama Omladisnkog savjeta Prijedor, Vl generacija mladih lidera, imala je priliku da  provjeri kvalitet svog karijernog portfolija koji su pripremali na prethodnoj radionici u okviru projekta „Škola liderstva 2018“, kao i da unaprijede vještine lične prezentacije. Održano je i takmičenje u prezentaciji karijernih planova. Najbolji i pobjednik samog takmičenja je mladi lider Srđan Šobot.

Takmičarski žiri, kojeg su činili Anja Šolak i Branko Radinović, I komponente projekta „Zapošljavanje: mapiranje tržišta rada i karijerno savjetovanje“, tokom takmičenja su ocijenjivali pripremu CV-a, karijerni plan, usklađenost i prezentaciju, što su sami mladi lideri imali zadatak da pripreme i dovrše nakon prve radionice.

Nakon finalizacije karijernih portfolija, mladi lideri su kroz simulacije intervjua za stipendiju, zaposlenje i profesionalno usavršavanje imali priliku da unaprijede svoje vještine prezentovanja, te da dobiju povratne informacije o kvalitetu izrađenih biografija i karijernih planova. Posebna pažnja bila je posvećena efektnosti prezentovanja, te usklađenosti karijernih ciljeva s potencijalima mladih lidera - njihovim ključnim kompetencijama.

Pobjednik takmičenja je Prijedorčanin, mladi lider Srđan Šobot, koji je svojim impresivnim nastupom na intervjuu osvojio najviše poena i od publike i od trenera. Srđan je student Rudarskog fakulteta u Prijedoru.

Mladi lidieri koji u I komponenti nisu osvojili nagradu, takođe će imati priliku osvojiti neku od vrijednih nagrada na preostalim komponentama Škole liderstva.

Realizacijom druge radionice i navedenog takmičenja, završena je prva komponenta projekta „Škola liderstva 2018“, koja se realizuje uz pokroviteljstvo predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Opštine Novi Grad. Tridesetog juna,  mlade lidere očekuju novi izazovi - sticanje vještina pisanja i implementacije društveno-odgovornih projekata uz mentorstvo iskusnih projektnih menadžera.