Informatička Akademija
Sve o informatičkoj Akademiji
Pročitaj više
O Fondaciji
Sve o Fondaciji "Zajednički put" iz Prijedora
Pročitaj više
Škola stranih jezika
Sve o Školi stranih jezika
Pročitaj više
Zaštitna radionica
Sve o Zaštitnoj radionici Prijedor
Pročitaj više
Semira Hoffmann
Semira Hoffmann - Osnivač i donator Fondacije
Pročitaj više
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Informatička Akademija
  • O Fondaciji
  • Škola stranih jezika
  • Zaštitna radionica
  • Semira Hoffmann

U srijedu, 24. januara 2018. godine, u JU „Centar Sunce“, u okviru realizacije projekta „Inkluzivno preduzetništvo“, potpisan je sporazum o saradnji između prijedorske Fondacije „Zajednički put“ i ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Osim prijedorskog Udruženja roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“, u projektu „Inkluzivno preduzetništvo“, učestvovaće i 120 učenika prijedorske Javne ustanove „Centar Sunce“.

Ovim sporazumom, kojeg su potpisali direktorica „Sunca“ Slađana Radaković, i koordinator projekta „Inkluzivno preduzetništvo“ Dragana Kosanović, utvrđuju se okviri saradnje između Centra „Sunce“ i Fondacije, te bliže utvrđuje uloga svake od strana na relizaciji samog projekta.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“, koji nije značajan samo za individualne korisnike, već će samom realizacijom biti od velike koristi i za osobe s invaliditetom, učenike Centra „Sunce““, ima za cilj da omogući postizanje ekonomske samostalnosti ove populacije, i to sa cijele prijedorske regije u privredne aktivnosti, kako bi na taj način dosegli nezavisnost i jednakost u društvu i lokalnoj sredini uopšte.

Kroz kruseve izrade nakita, šivenja i ukrašavanja dekupaž tehnikom, koje će održavati iskusni treneri, omogućiće se inkuzija i za učenike ove ustanove, što će učenicima i te kako dobro doći u vidu dodatne praktične nastave.

Učenicima Centra Sunce, biće obezbijeđeni materijali za izradu, kao i kvalitetni treneri koji će ih obučavati za predviđene kurseve. Nakon izrade rukotvorina, svi proizvodi biće prodavani kroz Zaštitnu radionicu Fondacije „Zajednički put“ i na taj način korisnici projekta ostvarivaće vlastite prihode od prodaje datih proizvoda.

Osim Javne ustanove „Centar Sunce“ , partneri projekta su Udruženje „Neven“, kao i Udruženje omladine i djece s posebnim potrebama „Iskra“ Novi Grad.

Projekat „Inkluzivno preduzetništvo“ kojeg sprovodi prijedorska Fondacija „Zajednički put“, podsredstvom Caritasa BiH, u okviru projekta „SOCIETIES“, finansira Evropska unija. Ovaj projekat podržan je i od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i predsjednice Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann.